Toptan Para Bandı

TaşıyıcıBOPP Film
Boyutlar12cm, 24cm, 36cm / 20mt, 40mt, 50mt, 66mt
Kalınlık36µ / 38µ / 40µ / 42µ / 45µ
RenklerŞeffaf
Isı Dayanımı-20°C > 60°C
Genel BakışGüçlü Bopp Film
Kullanım AlanlarıSert yapışma gücü
 Kolay ve hızlı kullanım
 Kokusuz
 Çevre dostu
 Koli kapatma,Ambalaj kapatma,Naylon ve plastik
Satın Altrendyol Para Bandıhepsiburada Para Bandıamazon bonabant Para Bandın11 Para BandıPara Bandı

Güçlü Yapıştırma
Özelliği

İstenilen Renkte
Üretim

İstenilen Genişlikte ve Uzunlukta Üretim

Para Bandı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Para bandı, günümüzde her ofis veya işletmede karşılaşabileceğiniz şeffaf ve dar bantlara verilen isimdir. İsmini, genellikle para destelerinin bantlanarak saklanmasından alan, küçük paketlerin, çeşitli kâğıtların ve destelerin bantlanması için kullanılan bir bant çeşidi olmasının yanında, pratik bir kullanıma sahip olması ile de dikkat çeker. Koli bandı, günümüzde ofis veya işletmelerde yaygın olarak bir başka bant çeşididir. Buna karşın para bandı, şeffaf ve nispeten ince yapısı ile dikkat çeker. Paketleme, para desteleme ve çeşitli yapıştırma işlemleri için sıklıkla kullanılan ve zaman zaman seloteyp, yapışkan bant gibi isimlerle de anılan para bandı nedir? Seloteyp banda neden para bandı denir? Bu bantlar nerelerde kullanılır? Para bant ile para bandı aynı şey midir? Sizler için tüm bu soruların cevaplarını vermeye çalıştık.

İsmi aynı zamanda yırtılmış olan kâğıt paralar için kullanılmasından da almaktadır. İnce ve şeffaf seloteyp bandın “para bant” veya “para bandı” olarak anılmasının önemli nedenlerinden birisi de, bandın aynı zamanda yırtılmış kâğıt paralar için kullanılabiliyor olmasından ileri gelmektedir.

Para bant olarak da bilinen para bandı, günümüzde pek çok iş için kullanılabilir. Bununla birlikte, yırtıldıktan sonra yapıştırılmış olan bant hakkında birkaç konu üzerinde durmakta fayda var; bir kâğıt banknot şayet bant ile yapıştırılmış ise, bu bandı dilerseniz merkez bankasından veya Ziraat Bankasından değiştirebilirsiniz. Yırtılmış ve sonrasında para bant ile yapıştırılmış kâğıt paraların geçerliliklerini yitirme ve kimilerinde kabul edilmeme gibi bir sorunları vardır. Bu küçük uyarıdan sonra, şeffaf bant, kırtasiye bandı, defter bandı veya 12 x 66 bant olarak da bilinen para bant ve para bandı özellikleri konusuna yakından bakalım.

Para Bandı Ne Demek? Neden Para Bandı Denir?

Para bandı, günlük hayatta ismini kullanım alanlarından alan objelerden bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Örneğin koli bandı olarak pek çok mağaza veya kırtasiyede karşınıza çıkan bantlar, şeffaf bant veya 12 x 66 bant olarak bilinen bantlardan farklı olarak kolileme ve paketleme işlemleri için kullanılırlar. Para bant ise, özellikle kâğıt paraların onarılması ve çeşitli yapıştırma işlemleri için tercih edilen bir bant türüdür ve bu nedenle de para bant olarak anılır.

Adından da rahatlıkla anlaşılabileceği üzere, özellikle yırtılmış kâğıt paraların tamir edilmesi için kullanılır. Temel olarak endüstrideki adı 12 x 66 bant veya seloteyp, şeffaf bant olarak bilinen bu bant, kâğıt paranın çok olduğu işletmelerde kâğıt paraları onarmak için kullanılır. Pek çok açıdan sahip olduğu özelliklerle de bu iş için son derece idealdir; şeffaf, bir makasla veya hafifçe çekerek elde edebileceğiniz kesit ile kâğıt paraları veya yırtılmış sayfaları, belgeleri kısmen düzeltmeniz seloteyp, para bandı veya para bant olarak bilinen bu ürün sayesinde mümkündür. Yaygın kullanım, bugün pek çok tüketicinin seloteyp adını verdiği bandın “para bant” olarak anılmasındaki en önemli nedenlerden birisidir.

Aynı zamanda bankalar tarafından banknotları destelemek için kullanılan bantlar için de kullanılan bir isimdir. Bandın kullanım alanının oldukça geniş oluşu, kırtasiye bandı veya defter bandı olarak anılan bantların da bu isimle anılmasına neden olmuştur. İlginç bir şekilde, günümüzde “money band” veya “money tape” isimleri, İngilizcede aynı ürünü karşılamak için kullanılmaktadır.

Para Bandı Özellikleri

Şeffaf bant, para bandı olarak anılan bant için kullanılan isimlerin başında gelmektedir. Günümüzde, koli bandı veya elastik bant olarak bilinen bantlar, daha kalın ve dayanıklı olmaları ile dikkat çekerler. Kırtasiye veya defter bandı olarak anılan bantlar ise, günlük kullanım ve özellikle de basit yapıştırma ve hafif paketleme işlemleri için uygundur. Defter bandı veya kırtasiye bandı olarak bilinen para bant veya diğer bir adı ile para bandı, sahip olduğu özelliklerle pratik bir kullanımı mümkün kılar. Şimdi, para bandı özellikleri nedir, para bandı ölçüleri ve diğer konulardan söz edelim. İlk olarak şeffaf bant olarak bilinen kullanışlı bant tipinin özellikleri ile başlayalım.

Para Bandı veya Şeffaf Bant, Çoğunlukla 12mm’lik Ene ve 66m’lik Uzunluğa Sahiptir

12×66 bant ifadesi, 12mm eninde ve 66m uzunluğundaki bantları tanımlamak için de kullanılır; internette bant türleri ile ilgili bir araştırma yaptığınızda, “12×66 selefon bant” gibi çeşitli ürünlerin tüketicilere sunulduğunu kendiniz de görebilirsiniz; bu bandın 66m uzunluğa ve 12mm’lik bir ene sahip olduğunu bizlere göstermektedir. Selefon bant türleri arasında ayrıca 12×35 veya 12×33 gibi çeşitli bant türleri de bulunur. Bu bant türleri, 12mm’lik ene ve 33 veya 35 metrelik bantları tanımlamak için kullanılır. Ancak çoğu çevrimiçi mağaza ve e-ticaret sitesinde, 12×66 bant ifadesinin başka anlamlarda kullanıldığını da görebilirsiniz.

Para bandı, çoğu zaman 12×66 bant olarak bilinir. Bu isimlendirmenin bir nedeni de ofis kullanımı için son derece uygun olan ve selobandın genellikle 12’lik düzineler halinde satılmasından ileri gelmektedir. Genellikle çeşitli özel markalar tarafından üretilen bu bantlar, narin yapılarının zarar görmemesi için genellikle teneke silindirler içinde satılırlar ve uzun süreli kullanımı mümkün kılarlar. Tüm bunlara ek olarak 12×66 bant, uzunluğu 66m olan bir bandı tanımlar ki, bu ölçüler bizlere sık sık sorulan “para bandı kaç metredir?” sorusunun cevabını vermektedir. Genellikle selefon bantlar veya diğer adı ile selobant türleri, uzunlukları 33 – 35m arasında değişen silindirler şeklinde satılırlar ve bu ürünler de sizlere uzun bir kullanım süresi sunar.

Para Bant, Şeffaf ve Elastiktir

Para bant, günümüzde kullanım şekillerine göre pek çok farklı isimle anılırlar. Bunlardan belki de en isabetli ve doğru adlandırma, bantlar için “selofon bant” isimlendirmesidir. temelde selofon adı verilen ve bir tür elektrostatik yük taşıyan, parlak ve ince bir naylon malzemeden üretilirler. Malzeme, bandın yapıştırıcı gücünü ciddi anlamda arttırır ve ona ciddi oranda elastiklik sağlar. Bununla beraber, selofan malzemenin üretimi için kullanılan provinil veya propilen gibi hammaddelerin bulunması nispeten kolaydır ve günlük hayatın pek çok alanında kullanılan ideal bir malzemedir.

Para bandı bir tür tüketim malzemesidir; yani çoğu para bandı silindiri bir ikinci kez kullanılamaz. Bu nedenle bandın üretiminde tercih edilecek malzemenin hesaplı ve kullanışlı olması beklenir. Sizler için “Para bandı nerelerde kullanılır?” sorusunu yanıtlarken, bandın gıda işletmelerinden ofislere, defter kaplamaktan paketlemeye, kâğıt paraların onarımından yapıştırmaya kadar pek çok farklı alanda kullanıldığını göstereceğiz. Kullanım alanının geniş oluşu, para bandı olarak da bilinen şeffaf bandın aynı zamanda neden pek çok farklı isimle anıldığının da cevabı niteliğinde.

Şeffaf bant, defter bandı veya para bandı üretim malzemesi nedeniyle sizlere elastik ve şeffaf bir bant yüzeyi sunar. Bant, yapısı gereği aynı zamanda parlaktır ve kullanılacağı yüzeye sahip olduğu elektrostatik yük ve yapıştırma malzemesi nedeniyle kolayca yapışır. Üretim için kullanılan selofon, aynı zamanda bandın hesaplı ve kolayca koparılabilen bir bant türü olmasını sağlamıştır ve bu nedenle para bant aynı zamanda “selobant” ismi ile de anılmaktadır.

Şeffaf bant, pek çok pratik özelliği beraberinde getirmiştir. Yine de örneğin “ağır koli paketlemesi” veya metal yüzeylerle ilgili tamir işlemleri için genellikle selobant tercih edilmez. Bunun nedeni selobant silindirinde kullanılan en ve malzemesinin genellikle bilinçli olarak diğer bant türlerine göre dayanıksız tutulmasıdır. Çünkü söz konusu bant olduğunda, bandın aynı zamanda kolayca kesilmesi veya koparılabilmesi istenir.

Para Bandı Nerelerde Kullanılır?

Para bandı, günümüzde farklı amaçlarla pek çok amaç için kullanılabilir. Yukarıda sık sık, sizlere bandın kullanım alanlarına göre farklı isimler aldığından söz etmiştik. Para bandı nerelerde kullanılır ve kullanım alanlarına göre hangi isimleri alır? Sizler için bu soruyu kısaca cevaplamaya çalışalım.

·        Defter Bandı: Defter bandı tanımı, günümüzde selefon bant olarak anılan bandın belki de en eski tanımıdır; bunun nedeni özellikle geçmiş yıllarda bu bandın defterlerin dış yüzeylerinin kaplanması için kullanılmasıdır.

·        Para Bant / Para Bandı: Yırtılmış kâğıt paraların tekrar kullanılabilmesini sağlamak için kırtasiye bandı olarak da bilinen bu bant tipi kullanılır. Kullanım alanının genişliği nedeniyle bu yüzden şeffaf bant veya seloteyp aynı zamanda para bandı veya para bant olarak da bilinmektedir. Tüm bunlara ek olarak kâğıt paraları destelemek için de bankalar tarafından para bandı olarak bilinen bir bant türü kullanılır ve bu şekilde para düzineleri – desteleri elde edilir. Ancak günlük hayatta kullanılan para bandı ile bu bant türü birbirlerinden farklı özelliklere sahip iki bant türünü ifade etmek için kullanılır.

·        Şeffaf Bant: Seloteyp bantlar, şeffaftır ve bu şeffaflıklarını üretim malzemelerine borçludurlar. Koli bandı veya baskılı selofan bant türlerinden bandı ayırmak için bu isimlendirme de yaygın olarak kullanılır. 

·        Kırtasiye Bandı / Ofis Bandı: Günlük hayatta kullandığımız bantlar, bir ürün olarak satıldıkları veya kullanıldıkları yere göre isim alabilirler. Defter bandı, kırtasiye bandı, ofis bandı gibi isimlendirmeler, bu bant türünün genellikle bu tip yerlerde satılmasından ve kullanılmasından ileri gelir. Yine koli bandı, özellikle ağır yükler ve koliler için kullanıldıklarından bu ismi almışlardır. 

·        Selobant: Selofon, elektrostatik özelliğe sahip elastik, yapışkan, şeffaf bir malzemedir. Para bandı için de kullanılan bu isim, bant üretiminin ülkemizde giderek artmaya başladığı 1960’lı yıllardan itibaren para bant için neredeyse en çok kullanılan jenerik ürün isimlerinden birisi haline gelmiştir. 

·        12×66 Bant: Para bandı genellikle bir teneke silindir içinde satılan 12 adet 66m’lik bant silindiri şeklinde satılırlar. 12×66 bant ifadesi bunun için kullanılır. Ancak 12×66 bant aynı zamanda 12mm ene sahip, 66m uzunluğundaki bantlar için de kullanılırlar. Yani rakam değeri bizlere bandın 12mm eninde (kolay koparılabilir veya kesilebilir) ve 66m uzunluğunda (uzun süreli kullanımı mümkün kılar) bir bant silindiri olduğunu gösterir.

Para bandı veya para bant, günümüzde pek çok isimle anılmaktadır. Bunun nedeni; tamir, onarım, paketleme, reklam ve tanıtım, elektrik tesisatı, PVC yüzeyler ve daha pek çok günlük iş için farklı türden bantlardan, seloteyp bandı ayırmak içindir. Para bandı ile ilgili cevabı en çok merak edilen sorulardan birine de burada cevap verelim: para bandı elektriği iletir mi?

Para Bandı Elektriği İletir Mi?

Para bandı büyük günlük işler veya paketler, koli veya kargolar için kullanılmaz. Belki de bu nedenle günlük işlerin ayrılmaz bir parçası olan bantlar, farklı isimler almışlardır; örneğin koli bandı, adından da anlaşılabileceği üzere koliler için kullanılır ve yarı-saydam / sağlam yapısına ek olarak yüksek yapışkanlık özelliği ile dikkat çeker. Günümüzde elektrik tesisatı tamir ve onarımı için elektrik bandı gibi özel bant türleri kullanılır ve bu bantlar genellikle elektrik akımını iletmeleri ile bilinirler. Buna karşın para bandı elektriği iletmez; ancak para bandı üzerindeki elektrostatik akım, bandın kullanılan yüzeye çok daha hızlı ve rahat yapışmasını sağlar.

Para Bandı Ölçüleri Nedir?

Para bandı ölçüleri genellikle bandın isimlendirilmesinde ve tüketiciye sunulmasında önemli bir yere sahiptir. Söz gelimi 12×66 bant, 12mm enindeki ve 66m uzunluğundaki bir bandı tanımlamak için kullanılır. Seloteyp veya kırtasiye bandı olarak bilinen bantların neden para bant olarak isimlendirildiğinden söz etmiştik; özellikle kağıt yüzeyler ve pratik kullanım için tercih edilebilecek en uygun bant türlerinden birisidir. Kullanım kolaylığını sağlayan seloteyp özelliklerinden birisi de bant eninin kısıtlı tutulmasıdır; 12mm genellikle bandın etkili ancak kısıtlı bir yapıştırma özelliğine sahip olmasını mümkün kılar. Bu nedenle ölçüleri genellikle 12×66 veya 12×33, 12×35 gibi değerlere sahiptir.

Para bandı kaç metre?

Şeffaf bantların isimlerine baktığınızda bu bantların değişen uzunluklara sahip olduklarını görebilirsiniz; 33 metre veya 35 metrelik bantlar, standart haline gelmiş olan 66 metrelik bantlardan çok daha kısa bir kullanım ömrü sunarlar.

Para bandı nerelerde kullanılmaz

Para bandı büyük koliler veya paketler için kullanılmazlar. Elastik ve pratik kullanım için kolayca kesilebilir veya koparılabilir olması, bandın genellikle basit paketleme veya yapıştırma işlemleri için kullanılmasını sağlar. Şayet büyük koliler veya kargolar için daha dayanıklı ve kalın bir bant türü arıyorsanız, koli bandı tercih edebilirsiniz. Ancak 12×66 bant, genellikle basit – günlük işler için tercih edilir. Aynı şekilde elektrik tesisatı – tamiri için elektrik bandı kullanılır.

Para bandı büyük bir ürün grubunu kapsar ve bu nedenle de farklı uzunluklarda veya en değerlerinde üretilebilirler. Günümüzde 12×66 bant, 12×35 bant, 17×35 bant veya 17×66 bant gibi günlük kullanıma uygun para bant türlerini çeşitli e-ticaret sitelerinde, toptan kırtasiye ve yapı marketlerinde bulmanız mümkündür.

Para Bandı Fiyatı

Para bandı fiyatı, satıldığı kuruluşa ve ürün özelliklerine göre değişkenlik gösterir. Buna karşın uygun para bandı fiyatı ile sizlere hitap ederken, kullanım alanı açısından yetersiz kalabilir. Seloteyp gibi farklı isimlerle anılan banda neden para bandı denir? Bunun nedeni para bant olarak da bilinen ürünün genellikle yırtık paralar için kullanılmasıdır. Ancak uygun para bandı, her zaman fiyatı hesaplı para bandı anlamına gelmez; amacınız bir koli paketlemekse farklı bant türlerini inceleyebilirsiniz.

Para bant bir tüketim ürünüdür ve çoğu zaman ikinci kez kullanılmaları mümkün olmaz. Günlük yoğun kullanım, üreticileri toptan para bant satışı yapmaya itmiştir. Bu nedenle çoğu para bant silindiri içlerinde on iki adet bant silindiri bulunan kutularda satılırlar. Günümüzde para bant fiyatı tercih edeceğiniz ürünün özellik ve ambalaj içeriğine göre farklılık gösterir.

Para bandı fiyatı, bant özelliklerine göre değişebilir. 12mm’lik ene sahip olan bantlara ek olarak günümüzde 19mm’lik bantlar da tüketicilere sunulmaktadır. Tüm bunlara ek olarak para bandı fiyatı rakamlarını etkileyen bir diğer unsur da bandın uzunluğu ve kullanım amacıdır. 12×33 para bant, haliyle daha uzun benzerlerinden daha hesaplıdır; daha geniş enli 19×35 bant daha sağlam bir para bant tipini tanımlar. Ayrıca bandın cinsi (elektrik bandı, koli bandı veya baskılı bant) de para bandı fiyat değişkenliğinde etkilidir.

Uygun Para Bandı Fiyatları İçin Neler Yapabilirsiniz?

Ucuz para bandı almak isterseniz, toptan para bandı paketlerimiz için iletişime geçebilirsiniz. Sizler için bu bant türüne “neden para bandı denir?” sorusunu ve uygun para bandı olarak bilinen ürünlerin aynı zamanda kullanım amacınıza uygun olması gerektiğinden söz ettik. Peki, uzuz para bandı almak için ne yapmalısınız? İlk olarak bant tüketiminizi ciddi oranda gözden geçirebilirsiniz. Ağır karton kuru veya koliler için para bant kullanılmaz; kullansanız dahi bant tüketiminiz ciddi oranda artmış olabilir.

Genellikle 12’lik veya 10’luk olarak satılan toptan para bandı silindirlerini tercih ederek, kullanım amacınıza uygun bandı (veya diğer bant türleri) seçimi yaparak, bandı kesmek için makas, bant dispanseri (silindir ve kesme kısmını bulunduran ofis eşyası) kullanarak ban tüketimini ciddi oranda düşürebilirsiniz.

Toptan Para Bandı Üretimi

Toptan para bandı üretimi ve uygun para bandı fiyatları, ülkemizde bant üretiminin yükselme ivmesi kazandığı 1960’lı yıllardan itibaren önemli bir konu haline gelmiştir. Toptan para bandı üretimi, malzeme ve kimya bilgisi gerektiren, yüksek yatırıma ihtiyaç duyan bir üretim faaliyetidir. Bu nedenle toptan para bandı üretimi 1960’lı yıllardan sonra ülkemizde ciddi bir artış göstermiş, dış ticaret-kargo ve lojistiğin önemli gündem maddeleri haline geldiği 1980’li yıllarda çok daha ciddi ve dikkate değer bir üretim dalı haline gelmiştir.

Toptan para bant üretim faaliyetlerinde, kullanım alanlarının etkisini ciddi bir şekilde görebilirsiniz. Örneğin günümüzde toptan para bandı üretimine ek olarak baskılı koli bandı , baskılı selefon bant gibi çeşitli bant türlerinin üretiminde ciddi bir artış olduğu söylenebilir. Bunun nedeni, sektör ihtiyaç ve tüketim alışkanlıklarının değişen konjoktüre bağlı olarak değişmesidir. E-ticaret, koli taşımacılığı, kargo ve lojistik gibi konuların ülkemiz için bugün çok daha önemli oluşu, toptan koli bandı üretimi değerlerinde artışa neden olmuş, ucuz koli bandı gibi ürünlerin halk tarafından kullanılabilmesine imkân tanımıştır.

Para Bandı Makinası Nedir?

Para bandı büyük üretim tesislerinde ve uygun ekipman ve makinalarla üretilir. Üretim faaliyetlerinin artmış olması, para bandı fiyat yelpazesinin ciddi oranda düşmesine neden olmuş, kimyevi hammadde ve kimyasal malzemelerin kullanılmasını gerektiren üretimde dışa bağımlılığı ciddi oranda düşürmüştür.

Para bandı toptan üretim sürecini üç ana grupta toplamak mümkün; ilk adım bandın hammaddesi olan selofon malzemesinin üretime hazır hale getirilmesi için çeşitli işlemlerden geçirilmesidir. Bu süreçte hammadde, elektrostatik yapışkanlık özelliği kazanır ve içeriğindeki katkılar sayesinde günlük kullanım için elastiklik kazanır.

Elde edilen hammaddeyi silindirlerde yüksek yoğunlukta ezerek biçimlendirir ve bugün kullandığımız bantların en değerlerine ulaşmasını sağlar. İkinci aşamada banda yapışkanlık özelliğini kazandırmak için çeşitli kimyasal yapıştırıcıları işlenmiş selofon malzemeye püskürtür veya sıkar. Böylece günlük kullanım için yapışkanlık özelliği kazanmış olur. Son aşamada ise yine para bandı makinası tarafından yapışkanlı hammadde, plastik veya sert karton rulolara sarılarak şeffaf bant haline getirilir. Paketleme, bantların dış etmenlerden zarar görmemesi için sert karton, jelatin veya teneke silindir kutular ile yapılır ve bu şekilde tüketiciye sunulur. Genel olarak para bandı makinası, farklı türden bant türlerinin (koli bandı, elektrik bandı) için de kullanılabilir.